Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chocolat noir cassé en morceaux
- 90 g de cerneaux de noix
- 180 g de beurre pommade
- 105 g de cassonade
- 75 g de sucre en poudre
- 1 sachet de levure chimique
- 270 g de farine
- 2 œufs
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1609 kJ / 386 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Petits sablés au chocolat, cacao et fleur de sel
2h 30 min
Biscuits aux amandes
55 min
Cookies aux chocolat et canneberges
55 min
Cookies aux pépites de chocolat blanc et noir
30 min
Cookies à la frangipane
45 min
Cookies chocolat-cacahuète
35 min
Cookies tout chocolat
25 min
Cookies coco, chocolat et noix du Brésil
25 min
Cookies double chocolat
1h 30min
Sablés nantais
2 godz. 40 min
Cookies rhum-raisins
25 min
Cookies aux 3 chocolats
50 min