Pilz-Kartoffel-Eintopf

Pilz-Kartoffel-Eintopf

4.4 201 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Suppengrün in Stücken
    1 Bund
  • Frühlingszwiebeln in Stücken
    3 - 4
  • Öl
    50 g
  • Wasser
    800 g
  • mehlig kochende Kartoffeln in Stücken (2-3 cm)
    600 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • Pilze z.B. Steinpilze oder Champignons, in Scheiben
    200 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Schinkenwürfel
    150 g
  • Sahne
    100 g
  • Thymian
    1 TL
  • Petersilie gehackt
    1 EL
  • Crema di Balsamico

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 10 g
Kalorie 1115 kJ / 266 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 4.9 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...