Tomaten-Bulgur-Suppe mit Blumenkohl

Tomaten-Bulgur-Suppe mit Blumenkohl

4.3 241 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Blumenkohl (ca. 300 g), in kleinen Röschen
    ½
  • passierte Tomaten (à 500 g)
    2 Pck.
  • Wasser
    300 g
  • Bulgur
    70 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft, in dünnen Streifen
    80 g
  • Balsamico, dunkel nach Geschmack
    20 - 25 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zucker
    ½ TL
  • Feta zerbröselt
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 15 g
Kalorie 1673 kJ / 400 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 8.8 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...