Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- ½ Blumenkohl (ca. 300 g), in kleinen Röschen
- 2 Pck. passierte Tomaten (à 500 g)
- 300 g Wasser
- 70 g Bulgur
- 80 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, in dünnen Streifen
- 20 - 25 g Balsamico, dunkel, nach Geschmack
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht,
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Zucker
- 200 g Feta, zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1673 kJ / 400 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Zucchinitopf mit Kichererbsen und Rosinen
30 Min
Kohlcurry mit Mandeln für Ungeduldige
25min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45 Min
Tomatensuppe mit Bulgur
50 Min
Pilze mit Kichererbsen
9 Std.
Blumenkohl-Bohnen-Gemüse
40 Min
Bulgur-Brokkoli-Eintopf
30 Min
Arabischer Eintopf Koshari
35 Min
Rauchiger Bohneneintopf
30 Min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 Min
Linsen-Tomaten-Suppe
30 Min