Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Dose Kichererbsen-Bohnen-Mix (Abtropfgew. 250 g)
- 400 g Feta, aus der Salzlake (2 Stück), in Würfeln (2,5 cm)
- 4 Stängel Thymian, abgezupft
- 4 EL Olivenöl
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 40 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 300 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln
- 300 g grüne Bohnen, gedrittelt
- 1 ½ EL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 1 TL Bohnenkraut, getrocknet
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- 1000 g Wasser
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2340 kJ / 558 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grüne Minestrone
30 Min
Provenzalischer Bohnen-Tomaten-Topf
1h
Kartoffel-Bohnen-Eintopf mit Pistou
1h
Italienischer Gemüsetopf
10h
Blumenkohl-Bohnen-Gemüse
40 Min
Wirsing-Kichererbsen-Eintopf
50 Min
Bunte Bohnensuppe
50 Min
Bulgur-Brokkoli-Eintopf
30 Min
Scharfer Kartoffel-Paprika-Topf mit Räuchertofu
2 godz.
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35 Min
Wirsingsuppe
35 Min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 Min