![Bohnen-Spinat-Eintopf mit Quinoa Bohnen-Spinat-Eintopf mit Quinoa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c872d8f4-5c5b-44b1-8272-cf4a7a16abcb/Derivates/429202ac-9e7d-48e4-91b3-48ab277b556e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Quinoa, bunt
- 1200 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 300 g grüne Bohnen, frisch
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 1 Prise Kokosblütenzucker
- 3 Scheiben Ingwer, frisch, dünn
- 20 g Sojasauce
- ¼ TL Chiliflocken
- 450 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt und grob gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 666 kJ / 158 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Curry
30 min
Herzhafter Gemüseeintopf
40 min
Dinkel-Gemüse-Topf mit Sojawürstchen
1h 30min
Kürbis-Möhren-Gratin
50 min
Sesam-Blumenkohl-Tofu mit Paprikasauce
45 min
Grünkohl-Kichererbsen-Eintopf
35 min
Auberginen mit Amaranthfüllung
40 min
Spinat-Kokos-Eintopf
45 min
Artischocken-Tofu-Püree
10min
Blumenkohl im Quark-Mandel-Bett
1h 20min
Zucchinitopf mit Kichererbsen und Rosinen
30 min
Blumenkohl-Bohnen-Gemüse
40 min