Wersje kompatybilne
Scharfer Kartoffel-Paprika-Topf mit Räuchertofu
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Rotwein
- 20 g Sojasauce
- 200 g Sahne
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 200 g Tofu, fest, geräuchert (z. B. Black Forest Tofu von Taifun), in Stücken (2 cm)
- 100 g Schalotten
- 30 g Olivenöl
- 400 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 450 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (1 cm)
- 300 g Paprika, gemischt, in mundgerechten Stücken
- 30 g Paprikamark
- 15 g Speisestärke
- 1 TL Paprika rosenscharf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1808 kJ / 434 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchinitopf mit Kichererbsen und Rosinen
30 min
Chana Masala
45 min
Kidneybohnen-Curry
30 min
Süss-saures Veggi-Ragout
50min
Vegetarisches Chili
1 godz. 5 min
Sauce Bologneser Art mit Sojabröseln
25 min
Paprika mit Tofu-Reis-Füllung und Tomatensauce
1h 45min
Veganes Champignon-Masala
25 min
Gemüsecurry mit Kurkuma-Reis
40min
Chili sin Carne
1h
Tofu-Bolognese
40min
Gefüllte Paprika mit Grünkernchili
1h