Scharfer Kartoffel-Paprika-Topf mit Räuchertofu

Scharfer Kartoffel-Paprika-Topf mit Räuchertofu

3.8 300 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Rotwein
    100 g
  • Sojasauce
    20 g
  • Sahne
    200 g
  • Rosmarin abgezupft
    1 Zweig
  • Thymian abgezupft
    2 Zweige
  • Tofu, fest geräuchert (z. B. Black Forest Tofu von Taifun), in Stücken (2 cm)
    200 g
  • Schalotten
    100 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Wasser
    400 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Kartoffeln, festkochend in Würfeln (1 cm)
    450 g
  • Paprika, gemischt in mundgerechten Stücken
    300 g
  • Paprikamark
    30 g
  • Speisestärke
    15 g
  • Paprika rosenscharf
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 434 kcal / 1808 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...