Bohneneintopf

Bohneneintopf

4.4 35 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • getrocknete Tomaten in Stücken
    30 g
  • Bohnenkraut, frisch abgezupft
    6 Stängel
  • Öl
    30 g
  • Kasselerrücken ohne Knochen, in Würfeln (3 cm)
    400 g
  • Kartoffeln in Würfeln (2 cm)
    500 g
  • Möhren in Würfeln (2 cm)
    300 g
  • Lorbeerblatt, frisch eingeschnitten
    1
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Pfeffer
    8 Prisen
  • Dicke Bohnen, TK
    300 g
  • Salz (opcjonalnie)
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 516 kcal / 2168 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...