Paprika-Curry-Suppe mit Rindfleisch

Paprika-Curry-Suppe mit Rindfleisch

4.2 404 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    40 g
  • gelbe Currypaste nach Geschmack
    1 - 2 TL
  • Paprika, gemischt in Würfeln (1 cm)
    450 g
  • Ananas, frisch in Würfeln (ca. 1 cm)
    200 g
  • Kokosmilch (400 g)
    1 Dose
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Rinderrouladen in Streifen (ca. 1 x 3 cm)
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 21 g
Kalorie 1944 kJ / 464 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 6.1 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...