Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour les ramequins
- 800 g de figues fraîches, coupées en morceaux
- 50 g de farine de blé, et un peu pour les ramequins
- 50 g d'amandes en poudre
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 40 g d'amandes effilées
- 20 g sucre glace maison maison
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 7528 kJ / 1801 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 234 g
- Tłuszcz
- 73 g
- Błonnik
- 363 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35min
Clafoutis aux cerises
50min
Clafoutis aux cerises amarena et lait d'amande
3 Std.
Gratin de figues
25min
Tarte aux abricots et au nougat
2u. 20min
Gratin aux figues
15min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1h 45min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Clafoutis aux abricots
55min
Flaugnarde aux poires
50min