Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour les ramequins
- 800 g de figues fraîches, coupées en morceaux
- 50 g de farine de blé, et un peu pour les ramequins
- 50 g d'amandes en poudre
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 40 g d'amandes effilées
- 20 g sucre glace maison maison
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 7528 kJ / 1801 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 234 g
- Tłuszcz
- 73 g
- Błonnik
- 363 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux cerises
50 dk
Clafoutis aux nectarines et caramel
35 Min
Gratin d'abricots façon frangipane
55 dk
Gratin de figues
25 dk
Cake aux figues
1sa 10 dk
Gratin aux figues
15 Min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 dk
Clafoutis aux abricots
55 dk
Clafoutis prune-cannelle
40 dk
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1sa 10 dk
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 dk
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5min