![Pork Buns (Nikuman) Pork Buns (Nikuman)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/210528.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 180 g water
- 60 g milk
- 20 g oil, plus extra for greasing
- 1 Tbsp sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 360 g plain flour
Filling and Assembly
- 2 fresh shiitake mushrooms
- 2 spring onions, cut in pieces
- 80 g white cabbage leaf, cut in pieces
- 20 g fresh root ginger, cut in round slices (2 mm)
- 2 garlic cloves
- 140 g pork mince
- 40 g Japanese soy sauce
- ½ tsp sugar
- 15 g oyster sauce
- 10 g sesame oil
- 400 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1032 kJ / 246 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Beef Teriyaki with Rice
1 godz. 50 min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25min
Pepper, Onion and Sausage Galettes
2 godz. 30 min
Taiwanese Steamed Buns
2 godz. 45 min
Japanese Ramen Noodle Soup
1 godz. 40 min
Asian Chicken Noodle Soup
1h 35 min
Chocolate Yoghurt
8 godz. 10 min
Steamed Cabbage and Pork Dumplings
1h 35 min
Braised Pork and Egg with Rice
45min
Dim Sum 'Shao Mai'
2 Std.
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40min
Oriental Pork Meatballs with Noodles
1j