Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oranges, thin peelings of zest only
- 100 g unsalted butter, diced
- 40 g orange juice (approx. 2 oranges)
- 20 g ground almonds
- 2 medium eggs
- 140 g whole milk
- 3 tsp baking powder
- 1 pinch fine sea salt
- 300 g plain flour
- 100 g orange marmalade, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1270 kJ / 302 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 180 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and Apple Cake
1 Std. 30 Min
Quick Christmas Cake
2 Std. 25 Min
Milk Chocolate and Banana Cake
3 Std. 35 Min
Clementine and Poppy Seed Buttermilk Scones
30min
Orange Biscuits
1 Std.
Whole Orange Cake with Spiced Syrup
2 Std. 20 Min
Pumpkin and Apple Sponge Cake with Oats and Raisins
4h 20min
Farmhouse Fruit Cake
1 Std. 20 Min
Chocolate Beetroot Cake
2 Std. 20 Min
Apple Crumble with Vanilla Cashew Ice Cream
1 Std.
Lemon Drizzle Cake
1 Std. 30 Min
Carrot Cake
2 Std. 30 Min