Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Thai sticky rice
- 400 g chicken breasts, cut in pieces
- 100 g water
- 5 g fresh root ginger, cut in round slices (2 mm)
- 1 garlic clove
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 80 g shallots, halved
- 4 spring onions, cut in lengths (2 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 Tbsp fish sauce
- 1 Tbsp lime juice
- ½ tsp chilli powder
- ½ tsp sugar
- 2 little gem lettuce, heads, leaves separated
- 100 g cucumber, sliced (3 mm)
- 50 g fresh bean sprouts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 622 kJ / 149 kcal
- Białko
- 26.1 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Green Curry Chicken
55 min
Steamed Salmon Parcels
55 min
Thai Fishcakes
1h 10min
Steamed Plaice with Tomato Sauce
30 Min
Indochine Chicken Salad
1h 20min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1h 20min
Poached Egg Pots with Smoked Salmon and Avocado Salsa
30 Min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30 Min
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
40min
Prawn and Cucumber Salad
55 min
Prawn Stir-Fry with Rice and Vegetables
45min
Chicken Korma (Cashew Chicken)
25 Min