Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g d'oignons jaunes, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 700 g de mangues mûres, coupées en morceaux
- 100 g de raisins secs
- 100 g de vinaigre balsamique
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de gingembre en poudre
-
½
c. à café de garam masala en poudre
lub ½ c. à café de curry en poudre - 170 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 858.5 kJ / 201.4 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Curry vert de cabillaud
50min
Chutney mangue-raisin
35min
Chutney d'abricots
4h
Glace au sarrasin, crumble et pêches
13 Std. 50 Min
Petits flans vapeur de cabillaud à la thaïe
1h 5min
Marinade teriyaki (pour brochettes de porc à l'ananas)
12j 20 menit
Chutney mangue-coriandre-citron vert
40min
Chutney de poires
55min
Gravlax de saumon à la betterave
8 Std. 15 Min
Chutney pomme-oignon-ananas
4h
Chutney de figues
4h
Gratin de figues
25min