Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème à la vanille
- 375 g de lait
- 30 g de fécule de maïs
- 60 g de sucre en poudre
- 2 jaunes d'œufs
- ½ c. à café de vanille en poudre
- 250 g de beurre doux, coupé en morceaux
Le montage
- 32 biscuits, type biscuits Thé
- cacao en poudre, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1890.5 kJ / 455.8 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Gâteau coton
1 godz. 45 min
Brioche au chocolat
5óra 15p
Roulé de speculoos au chocolat
2 Std. 50 Min
Focaccia sucrée à la noisette
2h 20min
MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix
1h 5min
Gâteau brigadier
2h 30min
Mug cake au chocolat blanc
20 min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35min
Mille-feuille à partager
1 godz. 45 min
Flan pâtissier au chocolat
3h
Gâteau renversé à l'ananas
1h