Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème à la vanille
- 375 g de lait
- 30 g de fécule de maïs
- 60 g de sucre en poudre
- 2 jaunes d'œufs
- ½ c. à café de vanille en poudre
- 250 g de beurre doux, coupé en morceaux
Le montage
- 32 biscuits, type biscuits Thé
- cacao en poudre, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1890.5 kJ / 455.8 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Ciambella à l'eau
1sa
Gâteau au yaourt
1 godz. 40 min
Gâteau roulé à la confiture, glaçage au citron
50 dk
Gâteau aux pêches
55 dk
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50 dk
Cake vanille-caramel au beurre salé
40 dk
Gâteau aux abricots et à la semoule de blé dur
1sa
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3 Std. 15 Min
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35 dk
Gâteau express
40 dk
Gâteau magique à la vanille
3 Std. 15 Min
Gâteau renversé à l'ananas
1sa