Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 60 g de sucre en poudre
- beurre, peu pour le moule
- farine, pour le moule
- 1 œuf entier
- 1 pincée de sel
La crème brûlée
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 450 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 150 g de lait
- 3 œufs entiers
- 3 jaunes d'œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 40 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2482 kJ / 595 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette au beurre
1sa
Petit soufflé à la pistache, cœur chocolat
30 Min
Roulé de speculoos au chocolat
2h 50min
Gâteau brigadier
2sa 30 dk
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15min
Gâteau magique au chocolat blanc
3 Std. 15 Min
Crémeux de Carambar
2sa 30 dk
Flan pâtissier
4 godz. 25 min
Mille-feuille à partager
1 godz. 45 min
Gâteau magique à la vanille
3 Std. 15 Min
Crème brûlée
2 godz. 40 min
Gâteau renversé à l'ananas
1sa