Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- 500 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di acqua, fino a raggiungere 700 g di liquidi
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di pasta secca tipo penne rigate di ottima qualità
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1945 kJ / 465 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine ai gamberoni
30 Min
Zuppa di pesce misto
40 Min
Tiramisù alla stracciatella
2 Std. 30 Min
Penne risottate con le cozze
1 Std. 5 Min
Tagliatelle ai funghi
1h
Farfalle con vongole e pomodorini
Brak ocen
Linguine al salmone e vodka
20 min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 Std. 5 Min
Tortine al cioccolato e frutti rossi
4sa 20 dk
Spaghettini ai peperoni
50 Min
Linguine alla carbonara di zucchine
Brak ocen
Penne al tonno
35 Min