Gâteau renversé à l'ananas

Gâteau renversé à l'ananas

3.1 275 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

La génoise
  • 15 g de beurre pour le moule
  • 160 g de sucre en poudre
  • 4 œufs
  • 10 g de sucre vanillé maison
  • 340 g d'ananas au sirop, en tranches (poids net égoutté)
  • 120 g de farine de blé
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
Le sirop
  • 1 tige de citronnelle fraîche coupée en tronçons
  • le jus d'un citron vert
  • 100 g de sucre
  • 50 g d'eau

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 271 kcal / 1150 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...