
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 15 g de beurre pour le moule
- 160 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 10 g de sucre vanillé maison
- 340 g d'ananas au sirop, en tranches (poids net égoutté)
- 120 g de farine de blé
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
Le sirop
- 1 tige de citronnelle fraîche coupée en tronçons
- le jus d'un citron vert
- 100 g de sucre
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 271 kcal / 1150 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Węglowodany
- 52 g
- Błonnik
- 1 g