Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ramita de perejil fresco
- 250 g de cebolla
- 100 g de puerro (solo la parte blanca)
- 75 g de aceite de oliva
- 600 g de calamares frescos cortados en tiras
- 75 g de whisky
- 50 g de nata
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1403 kJ / 335 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Calamares encebollados
1h
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1h 10min
Pechuga de pollo a la naranja
20min
Calamares en escabeche rojo
55min
Escalopines al limón y vino blanco
35min
Escaldums de pavo
50min
Mejillones marinados con crema de azafrán
40min
Bacalao mozárabe
50min
Sepia con ratatouille
1h
Paté de surimi
5 Min
Conejo con salsa de almendras y patatas al vapor
1h
Carrilleras al pimentón con verduras
1 Std. 20 Min