Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ramita de perejil fresco
- 250 g de cebolla
- 100 g de puerro (solo la parte blanca)
- 75 g de aceite de oliva
- 600 g de calamares frescos cortados en tiras
- 75 g de whisky
- 50 g de nata
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1403 kJ / 335 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pollo a la cerveza negra
45 min
Pechuga de pollo a la naranja
20 Min
Alitas de pollo con cebolleta al curry
35 Min
Bacalao con salsa de almendras
35 Min
Cabrito al pimentón de la Vera con salsa de cerezas (Cáceres)
50 Min
Gambones o langostinos marinados en papillote
2 Std. 30 Min
Flan de queso azul para dos
30 min
Pollo al chimichurri
30 min
Calamares a la americana
50 Min
Calamares en ensalada
24 Std. 25 Min
Bacalao mozárabe
50 Min
Pechugas rellenas de endibias y queso de cabra
1h 10 min