
Wersje kompatybilne
Œuf mollet, purée de petits pois et sabayon au riesling (Zone 6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les pickles d'oignon rouge
- 30 g de vinaigre de vin rouge
- 30 g d'eau
- 30 g de sucre en poudre
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 oignon rouge de petite taille, coupé en rondelles
La purée de petits pois
- 1 échalote coupée en deux
- 1 gousse d'ail
- 80 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
- 130 g de petits pois surgelés
- 35 g d'eau
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
Les oeufs
- 400 g d'eau
- 4 gros œufs
Le sabayon au riesling
- 2 jaunes d'œufs
- 30 g de riesling
- 5 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1500 g d'eau
- 20 g de petits pois surgelés
- 60 g de pistaches, hachées
- 10 g de baies roses
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 442 kcal / 1836 kJ
- Białko
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Błonnik
- 5 g