Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinatteig
- 4 Eier, getrennt
- 2 Brötchen, eingeweicht, ausgedrückt
- 300 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
Rührei-Käse-Belag und Fertigstellung
- 280 g Gouda, mittelalt, davon 200 g in Stücken und 80 g in Streifen
- 4 Eier
- 50 g Milch
- 1 TL Kräutersalz
- ¼ TL Pfeffer
- 20 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1011 kJ / 242 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinat-Frittata
1 Std.
Pilz-Ragout mit gebratenem Feta
40 Min
Blumenkohl-Käse-Pizzen
1 Std.
Spinattorte
1 Std.
Blumenkohl-Puffer
30min
Sellerie-Schnitzel mit Pilz-Tomaten-Sugo
1 Std.
Zucchinispaghetti mit Frischkäsesauce
35 min
Herzhafter Blumenkohl-Kuchen
1h 15min
Pudla mit Spinat und Paneer
1 Std.
Auberginen-Schiffchen
1h 15min
Blumenkohl-Flammkuchen
1h 15min
Grünkohl-Omelette
35 min