Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinatteig
- 4 Eier, getrennt
- 2 Brötchen, eingeweicht, ausgedrückt
- 300 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
Rührei-Käse-Belag und Fertigstellung
- 280 g Gouda, mittelalt, davon 200 g in Stücken und 80 g in Streifen
- 4 Eier
- 50 g Milch
- 1 TL Kräutersalz
- ¼ TL Pfeffer
- 20 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1011 kJ / 242 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta-Pie
1h 50min
Tomaten-Brot-Suppe, Spinat-Omelett-Rolle, Ratatouille
1h 5min
Gefüllte Tomaten
1u.
Brokkoli-Omelettes
35min
Blumenkohl-Käse-Pizzen
1u.
Spinat-Schafskäse-Turm
1h 10min
Spinat-Soufflé mit Käse
45min
Vegetarische persische Bohnenpatties
1u. 40min
Tomaten-Burger
30min
Rote-Bete-Brokkoli-Quiche
40min
Spinatcrumble mit Käsestreuseln
1u.
Blumenkohl-Spinat-Lasagne
1u. 45min