Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Wasser
- 1250 g Tomaten
- 180 g Staudensellerie
- 6 - 8 Stängel Thymian, frisch, abgezupft
- 5 Stängel Oregano, frisch, abgezupft
- 2 frische Lorbeerblätter
- 2 TL Salz (10 g)
- 10 schwarze Pfefferkörner
- 20 g brauner Zucker
- 220 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Olivenöl
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 678 kJ / 163 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Preiselbeerkonfitüre
20 Min
Aprikosen-Konfitüre
30 Min
Ketchup
45 Min
Aprikosenkonfitüre
1 Std.
Aprikosenkonfitüre mit Earl Grey
2 godz. 30 min
Marillenmarmelade
35 Min
Blutorangenmarmelade mit Kardamom
1 Std. 45 Min
Kräuteröl
1 Std. 30 Min
Süß-scharfe Chilisauce
45 Min
Zwetschgen-Chutney
50 Min
Ketchup aus frischen Tomaten
1小时 20 分钟
Kräuter-Pesto
15min