Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Wasser
- 1250 g Tomaten
- 180 g Staudensellerie
- 6 - 8 Stängel Thymian, frisch, abgezupft
- 5 Stängel Oregano, frisch, abgezupft
- 2 frische Lorbeerblätter
- 2 TL Salz (10 g)
- 10 schwarze Pfefferkörner
- 20 g brauner Zucker
- 220 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Olivenöl
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 678 kJ / 163 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuteröl
1sa 30 dk
Basilikumpesto
10 dk
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1 godz. 25 min
Tomaten-Ketchup
1sa 30 dk
Pfirsich-Chutney
50min
Wildkräuter-Ravioli auf Brennnesselspinat
1 Std. 50 Min
Preiselbeerkonfitüre
20min
Bärlauch-Tomaten-Pesto
5 dk
Bärlauchpaste
20min
Cocktailsauce zu Krabben und Co.
5 dk
Zwetschgen-Chutney
50min
Feigen-Chutney
40min