Tomatensugo

Tomatensugo

4.3 108 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 Schraubgläser

Składniki

  • Wasser
    600 g
  • Tomaten
    1250 g
  • Staudensellerie
    180 g
  • Thymian, frisch abgezupft
    6 - 8 Stängel
  • Oregano, frisch abgezupft
    5 Stängel
  • frische Lorbeerblätter
    2
  • Salz (10 g)
    2 TL
  • schwarze Pfefferkörner
    10
  • brauner Zucker
    20 g
  • Zwiebeln halbiert
    220 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    20 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose

Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Kalorie 163 kcal / 678 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...