Wersje kompatybilne
Lammhüfte mit Safran-Spargelrisotto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sous-vide-Lamm
- 1450 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- 700 g Lammhüftsteaks (2 Stück, à ca. 350 g)
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 20 g Butter, kalt
- 8 Zweige Zitronenthymian
Risotto
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 30 g Schalotte, halbiert
- 350 g Spargel, grün, Enden abgeschnitten, in Stücken (2 cm)
- 70 g Butter, in Stücken
- 320 g Risottoreis (z. B. Carnaroli)
- 60 g Weißwein, trocken
- 20 g Pernod ®
- 720 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 Prise Safranfäden (ca. 0,1 g)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4011 kJ / 958 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1325 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto
40min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45min
Risotto mit frischen Steinpilzen
35min
Spargel-Safran-Risotto
35min
Gnocchi mit grünem Spargel und Zitronenrahm
35min
Kabeljau mit Erbsen-Minz-Risotto
35min
Grünes Spargel-Risotto
45min
Spargel-Bärlauch-Risotto
35min
Risotto mit Steinpilzen
50min
Schwarze Spaghetti mit Parmesan-Sauce und Garnelen
45min
Steinpilz-Risotto
40min
Mousse au Chocolat
3h