Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zucker
- 200 g Maronen, gegart, geschält
- 100 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 2 Eigelb
- 20 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1579 kJ / 377 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maronisuppe mit Pilztascherl
40 min.
Geschmorter Weinbergpfirsich mit Lavendeleis
6 Std.
Apfel-Calvados-Sorbet
5h 30 min
Weiße Schokoladenmousse
5h 30 min
Schokoladen-Orangen-Mousse
2h 20min
Zitronen-Tiramisu
6h 25 min
Buttermilch-Karamell-Dessert
7h
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15 min.
Kürbis-Apfel-Suppe mit gerösteten Maronen
40 min.
Lebkuchen-Tiramisu
2h 15min
Schnellstes Mousse au Chocolat
5 Min
Lebkuchenmousse
1h 15 min.