Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Erbsenmousse
- 400 g Wasser
- 10 Minzblätter, frisch
-
300
g Erbsen, frisch
lub 300 g Erbsen, TK - 1 geh. TL Agar-Agar oder 1 Pck. Agar-Agar (2 g)
- 100 g Sahne
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
Windbeutel und Fertigstellung
- 150 g Wasser
- 80 g Butter
- 2 Prisen Salz
- 120 g Mehl
- 3 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1289 kJ / 312 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Mürbeteig
5min
Geflügelaufschnitt
12h
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2 godz. 20 min
Schlosserbuben
9h
Brandteig
2 godz.
Nudelteig
1 Std.
Italienische Windbeutel mit Kräuter-Frischkäse-Füllung
2 godz.
Hefeschnecken
1h 40min
Brandteigkrapferl mit Lachscreme
1h 50min
Strudelgrundteig
45 Min
Windbeutel
2h 15min
Hefegrundteig, süss
1 Std.