Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Würzmischung
- 2 TL grobes Meersalz
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Paprikapulver
- 1 TL Knoblauch, granuliert
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
Krautsalat
- 1 Weißkrautkopf (ca. 1000 g)
- 3 TL Salz
- 1 TL Kümmel, ganz
- 80 g Wasser
- 80 g Apfelessig
- 1 Prise Zucker
Semmelfülle
- 3 - 4 Stängel Petersilie, Blättchen abgezupft
- 80 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 Apfel (ca. 160 g), geschält und geviertelt
- 3 Knoblauchzehen
- 20 g Butter
- 200 g Semmelwürfel
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Zitronenschale
- 1 TL Zitronensaft
Schweinsbraten und Fertigstellung
- 2000 g Schweinefleisch, ausgelöst (z. B. Schopfbraten), mit Tasche (siehe Tipp)
-
½
l dunkles Bier
lub ½ l Malzbier - ½ l Apfelsaft und etwas mehr zum Aufgießen
- 1 Zweiglein Rosmarin, frisch
- Apfelsaft
- 100 g Speckwürfel
- 5 EL Sonnenblumenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3135 kJ / 749 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steirisches Krenfleisch
2u. 45min
Saiblingsfilets in Erdäpfelkruste mit Frühlingskräutersauce
50 min
Knuspriger Schweinebauch
3u.
Erdäpfelknödel
1h 10 min
Faschierte Laibchen
35 min
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
2 godz. 40 min
Apfelstrudel
1h 20 min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20 min
Rehragout
1 Std. 15 Min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3u.
Zwiebel-Rostbraten mit Spätzle
2 godz.
Rindsrouladen
1 Std. 30 Min