Klassische Französische Zwiebelsuppe

Klassische Französische Zwiebelsuppe

3.4 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    500 g
  • Gruyère Käse in Stücken
    80 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Butter in Stücken
    20 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • brauner Zucker
    1 ½ TL
  • Weißweinessig
    50 g
  • Mehl
    25 g
  • Wasser
    800 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Thymianblättchen, frisch
    1 EL
    ½ EL Thymian, getrocknet
  • Baguette geröstet
    12 Scheiben

Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 819 mg
Białko 8 g
Kalorie 980 kJ / 234 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...