Rote-Bete-Hummus

Rote-Bete-Hummus

4.5 450 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    3 Stängel
  • Wasser
    700 g
  • Salz
    2 TL
  • Rote Bete, roh mit Schale
    250 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Kichererbsen (425 g)
    1 Dose
  • Tahin
    40 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Cayenne-Pfeffer
    2 Prisen
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 279 kcal / 1169 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1544 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...