Linsensalat mit Tomaten und Feta

Linsensalat mit Tomaten und Feta

4.6 966 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • glatte Petersilie abgezupft
    ½ Bund
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Beluga Linsen, getrocknet gewaschen und abgetropft
    250 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Schalotten
    2
  • Möhren in Würfeln (5 mm)
    200 g
  • Sojasauce süß (z.B. von Kikkoman)
    20 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Feta zerbröselt
    200 g
  • Cherry-Tomaten geviertelt
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 446 kcal / 1866 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 13.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...