Urządzenia i Akcesoria
Paprika-Hummus
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
15 Portionen
Składniki
-
rote Chilischote, frisch halbiert, ggf. entkernt1
-
Knoblauchzehen2
-
300 g rote Paprika, im Ofen geröstet (siehe Tipp)gegrillte Paprika (Abtropfgew. 310 g), abgetropft1 Glas
-
Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft1 Dose
-
Öl20 g
-
60 g weißes MandelmusTahin60 g
-
Zitronensaft20 g
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Kreuzkümmel (Cumin)½ TL
-
Salz½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
2 g
Kalorie
281 kJ /
67 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Let's Go Veggie!
58 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Hummus
10 min
Linsen-Curry-Aufstrich
40 min
Möhren-rote-Linsen-Hummus
25 min
Möhren-Hummus
50 min
Bohnendip mit Chiliöl
45 min
Orangeroter Aivar-Hummus
1 godz. 15 min
Mediterraner Paradeiser-Linsen-Aufstrich
1 godz. 20 min
Grüne Erbsen-Hummus
20 min
Rote-Linsen-Dip
40 min
Feuriger Bohnenaufstrich (vegan)
10 min
Gemüse-Hummus
10 min
Rote-Bete-Hummus
50 min