Linsensalat mit getrockneten Tomaten

Linsensalat mit getrockneten Tomaten

4.6 335 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Olivenöl
    50 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft, in Streifen
    8
  • Wasser
    500 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ½ TL
  • Beluga Linsen, getrocknet
    250 g
  • Toastbrot gewürfelt (1 cm)
    4 Scheiben
  • Walnusshälften
    50 g
  • Butter zum Braten
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½
  • Rucola
    100 g
  • Apfelessig
    30 g
  • Honig
    20 g
  • Orangensaft
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 20 g
Kalorie 2564 kJ / 614 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 12.8 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...