![Salsa ai porcini Salsa ai porcini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2d3c835d-babd-4abd-b1f4-b778a3de83ac/Derivates/1601f034-11a4-41e8-a5e4-e69fd4986473.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di burro
- 25 g di funghi porcini secchi, precedentemente ammollati in acqua tiepida e strizzati
- 250 g di latte
- 25 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 2322 kJ / 555 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetto in crosta di patate
2h 15min
Zuppa di funghi e paprika
30min
Cocktail ai cachi
10min
Lasagne con patate, porcini e taleggio
1 Std.
Filetto di maiale con salsa ai funghi
1 Std.
Crema di asparagi
50 Min
Coppette alle fragole e mascarpone
45 Min
Risotto al tartufo
40 Min
Canapè al prosciutto Serrano
40 Min
Spezzatino di guancia e ceci
3h 50min
Crostini tonno e surimi
2h 10min
Salsa peperoni rossi e mele
35 Min