Fischfilet mit Sojabohnensprossen in scharfer Sauce (水煮鱼)

Fischfilet mit Sojabohnensprossen in scharfer Sauce (水煮鱼)

2.2 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Fischfilet in Scheiben (ca. 5 mm), siehe Tipp
    600 g
  • trockener Weißwein
    25 g
  • Salz
    ½ TL
  • neutrales Öl
    30 g
  • Chiliöl selbst gemacht (siehe Tipp)
    20 g
  • Szechuan-Pfeffer, ganz (siehe Tipp)
    1 TL
  • scharfe Bohnenpaste (siehe Tipp)
    40 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Chilischoten, getrocknet in Stücken (ca. 5 cm)
    2
  • Sojabohnensprossen
    250 g
  • Wasser
    1200 g
  • Speisestärke
    2 EL
  • Koriander abgezupft, zum Bestreuen
    2 Stängel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 19 g
Kalorie 967 kJ / 231 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...