Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 400 g Rote Bete, geschält, in Stücken (1-2 cm)
- 4 Eier
- ½ Bund Dill, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 140 g Saure Sahne
- 2 TL körniger Senf
- ¾ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 8 Scheiben Bauernbrot
- 280 g marinierte Heringsfilets, abgetropft, in Stücken
- 120 g Essiggurken, abgetropft, in dünnen Scheiben
- 50 g rote Zwiebel, in dünnen Ringen
- 60 g Kapern, eingelegt, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1398 kJ / 333 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matjes-Salat mit Pflaumendressing
45min
Nordische Minestrone
30 min
Caesar Salad mit Pfeffer-Erdbeeren
40min
Bunter Spargelsalat
40min
Glückstädter Matjestopf
3h 30min
Bohnen-Tomaten-Salat mit Speck
40min
Tomaten-Fisch-Suppe
35 min
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15 min
Leber Berliner Art (Berlin)
50 min
Herbstliche Minestrone
1h 20min
Entenbrust mit Roter Bete und Kartoffelgratin
1h 20min
Heringsstipp mit Drillingen
1 godz.