Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 800 g blaue Kartoffeln, gleich groß
- Öl zum Braten
- 10 Scheiben Blutwurst (ca. 200 g)
- 10 Scheiben Fleischwurst (ca. 200 g)
- 200 g Erbsen, TK, aufgetaut
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 150 g Buttermilch
- ¾ TL Salz
- ½ TL Zucker
- 200 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2763 kJ / 660 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbsen-Kartoffel-Stampf mit Wiener Würstchen
50 min
Kartoffel-Bohnen-Eintopf mit Kalbsfilet
1 godz. 20 min
Lammfrikadellen auf Mairübchenragout
1 Std.
Schwarzwurzeln mit Curry-Hollandaise
1 Std.
Birnen, Bohnen und Kassler
50 min
Labskaus-Nester mit Dip
40 Min
Hackbraten Königsberger Art
1 Std. 15 Min
Kartoffel-Rosenkohl-Stampf
40 Min
Leberkäse und Ei mit Wirsing-Kartoffel-Stampf
50 min
Feine Königsberger Klopse
1 Std.
Spaghetti-Erbsen-Carbonara
25min
Leipziger-Allerlei-Frikassee mit Huhn
45 min