Poivron farci à l'indienne

Poivron farci à l'indienne

4.4 70 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 10 g de gingembre frais
  • 10 g de curcuma frais
  • 35 g d'huile d'olive
  • 1 c. à soupe de curry en poudre
  • ½ c. à café de paprika
  • 1 pomme verte, coupée en dés (1-2 cm)
  • 300 g de poulet coupé en morceaux
  • 50 g de crème fraîche
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 4 poivrons de belle taille

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 308.5 kcal / 1288.5 kJ
Białko 19.8 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 18.8 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...