Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hähnchen
- 1 Knoblauchzehe
- 40 g rote Zwiebel, halbiert
- 10 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 800 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe - 600 g Hähnchenbrust, in Streifen (3 cm)
Sauce und Fertigstellung
- 200 g Kokosmilch
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 1 TL Garam Masala (siehe Tipp)
- ½ TL Chilipulver
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 928 kJ / 222 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butter Chicken
50 min.
Garam-Masala-Hähnchen
50 min.
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2 Std. 10 Min
Hähnchen in Joghurt
1h
Chicken Jalfrezi
1h
Hühnerbruststreifen in Erdnusssauce
45 min.
Chicken Korma
45 min.
Hähnchen Tikka Masala
1h
Slow Cooking Beef Madras
3h
Hähnchen-Cashew-Curry
40 min.
Beef Madras
1h 30 min.
Chicken Tikka Masala
45 min.