Urządzenia i Akcesoria
Pulled Tandoori Chicken
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
Hähnchen
-
Knoblauchzehe1
-
rote Zwiebel halbiert40 g
-
Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)10 g
-
Wasser800 g
-
1 Würfel HühnerbrüheGewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht1 TL
-
Hähnchenbrust in Streifen (3 cm)600 g
Sauce und Fertigstellung
-
Kokosmilch200 g
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen1 TL
-
Kurkuma, gemahlen1 TL
-
Garam Masala (siehe Tipp)1 TL
-
Chilipulver½ TL
-
Salz½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
30 g
Kalorie
928 kJ /
222 kcal
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Butter Chicken
50 min
Chicken Tikka Masala
45 min
Ghee
20 min
Chicken Saag
50 min
Hähnchen Tikka Masala
1 godz.
Hähnchen-Cashew-Curry
40 min
Hühnerbruststreifen in Erdnusssauce
45 min
Thai-Bällchen
1 godz. 40 min
Hähnchen in Joghurt
1 godz.
Chicken Korma
45 min
Garam-Masala-Hähnchen
50 min
Beef Madras
1 godz. 30 min