Petersilienwurzel-Suppe mit Rote-Linsen-Püree

Petersilienwurzel-Suppe mit Rote-Linsen-Püree

4.5 150 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Portionen

Składniki

Rote-Linsen-Püree
  • rote Linsen
    100 g
  • Wasser
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ¼ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Sahne
    30 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
Petersiliensuppe und Schinken-Topping
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Petersilienwurzeln in Stücken
    500 g
  • Äpfel, säuerlich z.B. Boskop, geviertelt, entkernt
    200 g
  • Wasser
    1000 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Bacon
    8 Scheiben
  • Salz
    2 gestr. TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Curry
    1 gestr. TL
  • Sahne
    200 g
  • Kürbiskernöl (opcjonalnie)
    8 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 246 kcal / 1030 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...