![Radieschenblättersuppe Radieschenblättersuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7010727F-FBBF-4C85-AD03-2B99A0DA440E/Derivates/5C2A409B-CB6D-41C7-8B3E-CA13AAF3FF79.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 10 g Butter
- 250 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 2 - 3 Bund Radieschen, nur die Blätter (ca. 200 g)
- 700 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - ¼ - ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 50 g Sahne
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 489 kJ / 117 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Bärlauchcremesuppe
30 min
Rotkraut-Orangensuppe mit Apfelmus und Preiselbeeren
35 min
Rote-Rüben-Suppe
45 min
Grünkohlcremesuppe
45 min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30 min
Bärlauchcremesuppe
30 min
Grünkohlaufstrich
30 min
Gurken-Erdäpfel-Dill-Suppe mit Räucherlachs
20 min
Mangoldcremesuppe mit Hack
35 min
Chicorée-Apfelsuppe mit Sesam-Räuchertofu
35 min
Mangoldcremesuppe
30 min
Mangold-Ingwer-Suppe
40 min