Radieschenblättersuppe

Radieschenblättersuppe

4.3 46 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Butter
    10 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken
    250 g
  • Radieschen nur die Blätter (ca. 200 g)
    2 - 3 Bund
  • Wasser
    700 g
  • Gemüsebrühe (für 0,5 l)
    1 Würfel
    1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Salz
    ¼ - ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Sahne
    50 g
  • Muskat
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 117 kcal / 489 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...