Bratapfelkuchen

Bratapfelkuchen

3.4 18 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 7 godz.
24 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter kalt, in Stücken
    175 g
  • Zucker
    140 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 EL
  • Salz
    1 Prise
  • Mehl und etwas mehr zum Bestreuen
    375 g
  • Weinstein-Backpulver
    1 TL
  • Eigelb
    3
  • Wasser eiskalt
    30 g
Vanillecreme
  • Milch
    500 g
  • Vanillepuddingpulver
    2 Pck.
  • Zucker
    50 g
  • Salz
    1 Prise
Gefüllte Äpfel
  • Mandeln
    50 g
  • getrocknete Aprikosen, entsteint
    100 g
  • Marzipan-Rohmasse in Stücken
    200 g
  • Äpfel, säuerlich (à ca. 150 g), z.B. Elstar
    7
  • Zitrone Bio, davon 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst
    1
Schmandcreme und Fertigstellung
  • Zucker
    100 g
  • Magerquark
    250 g
  • Schmand
    750 g
  • Mandellikör
    3 EL
    3 EL Orangensaft
  • Aprikosenkonfitüre
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 392 kcal / 1642 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...