Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 300 g Milch
- 80 g Zucker
- 650 g Weizenmehl Type 550
- 2 Eier (Kl. M), zimmerwarm
- ½ TL Salz
- 80 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 30 g Mohn
- 1 Streifen Zitronenschale, Bio, dünn abgeschält (1 x 4 cm)
- 50 g Milch, zimmerwarm
- 1 Prise Salz
- 130 g Zucker
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- Weizenmehl Type 550 zum Bearbeiten
- 75 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1165 kJ / 278 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Beeren-Flan-Kuchen mit Orangenbaiser
2 godz.
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 Std.
Käsekuchen
1 Std. 30 Min
Birnen-Preiselbeer-Pie
3 Std. 30 Min
Apfel-Nuss-Torte
4h 30min
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2 godz.
Pflaumenstreifen mit Streuseln
2u. 10min
Apfel-Schmand-Torte
2 godz.
Stachelbeer-Baiser
1h 10 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 godz. 5 min
Butter-Apfel-Kuchen
3u.
Apfel-Streuselkuchen
1 Std. 30 Min