Butterkuchen mit Mohn

Butterkuchen mit Mohn

4.1 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
24 Stücke

Składniki

Teig
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Milch
    300 g
  • Zucker
    80 g
  • Weizenmehl Type 550
    650 g
  • Eier (Kl. M), zimmerwarm
    2
  • Salz
    ½ TL
  • Butter weich, in Stücken
    80 g
Belag
  • Mohn
    30 g
  • Zitronenschale Bio, dünn abgeschält (1 x 4 cm)
    1 Streifen
  • Milch zimmerwarm
    50 g
  • Salz
    1 Prise
  • Zucker
    130 g
  • Butter weich, in Stücken
    250 g
  • Weizenmehl Type 550 zum Bearbeiten
  • Mandeln, gehobelt
    75 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 278 kcal / 1165 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...