Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)

Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)

4.0 58 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz. 45 min
16 Stücke

Składniki

Tortenboden
  • Eier getrennt
    2
  • Zucker
    70 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • Mehl
    40 g
  • Speisestärke
    20 g
Sanddorncreme
  • Gelatine
    6 Blätter
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Sanddorn-Fruchtaufstrich
    250 g
  • Quark
    500 g
  • Zucker
    100 g
  • Joghurt, 1,5% Fett
    500 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 200 kcal / 837 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...