Urządzenia i Akcesoria
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz. 45 min
16 Stücke
Składniki
Tortenboden
-
Eier getrennt2
-
Zucker70 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Mehl40 g
-
Speisestärke20 g
Sanddorncreme
-
Gelatine6 Blätter
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Sanddorn-Fruchtaufstrich250 g
-
Quark500 g
-
Zucker100 g
-
Joghurt, 1,5% Fett500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
837 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Deutsche Küche
17 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Mandel-Torte
4 godz. 30 min
Kloster-Cremetorte
12 godz.
Apfel-Schmand-Torte
2 godz.
Dresdner Eierschecke vom Blech
4 godz. 30 min
Kaffee-Kuppeltorte
10 godz.
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 godz.
Mandarinenkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 godz. 10 min
Bratapfelkuchen
7 godz.
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Birnenkuchen alla Toscana
3 godz. 20 min
Mohnkuchen mit Streuseln
1 godz. 25 min