Urządzenia i Akcesoria
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz. 45 min
16 Stücke
Składniki
Tortenboden
-
Eier getrennt2
-
Zucker70 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Mehl40 g
-
Speisestärke20 g
Sanddorncreme
-
Gelatine6 Blätter
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Sanddorn-Fruchtaufstrich250 g
-
Quark500 g
-
Zucker100 g
-
Joghurt, 1,5% Fett500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
837 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Deutsche Küche
17 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Apfel-Schmand-Torte
2 godz.
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 godz. 15 min
Mandarinenkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 godz. 40 min
Kiba-Crunch-Kuchen
5 godz. 35 min
Orangen-Schokoladen-Torte
3 godz. 40 min
Gestrudelter Orangen-Kirsch-Kuchen
2 godz. 50 min
Frischkäsetorte mit Mandarinen
4 godz.
Eierschecke
7 godz.
Birnen-Preiselbeer-Pie
3 godz. 30 min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 godz. 30 min
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 godz. 30 min