Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tortenboden
- 2 Eier, getrennt
- 70 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 40 g Mehl
- 20 g Speisestärke
Sanddorncreme
- 6 Blätter Gelatine
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Sanddorn-Fruchtaufstrich
- 500 g Quark
- 100 g Zucker
- 500 g Joghurt, 1,5% Fett
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kaffee-Kuppeltorte
10 godz.
Lachs-Schwarzbrot-Torte
2 Std. 30 Min
Zitronen-Joghurt-Torte
9h
Kloster-Cremetorte
12 Std.
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 Std.
Bratapfelkuchen
7 godz.
Rhabarber-Marzipan-Torte
5 godz.
Rumtorte
4 Std.
Frischkäsetorte mit Mandarinen
4 Std.
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3 godz. 10 min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 godz. 10 min