Lasagne asparagi e funghi

Lasagne asparagi e funghi

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano a pezzi (2-3 cm)
    100 g
  • di scamorza a pezzi (3-4 cm)
    200 g
Lasagne
  • di farina + q.b.
    300 g
  • uova
    3
  • di olio extravergine di oliva
    ½ cucchiaio
  • di sale
    1 cucchiaino
Funghi
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di aglio
    2 spicchi
  • di funghi champignon, freschi, a fette (1-2 mm)
    250 g
  • di funghi porcini a fette (1-2 mm)
    150 g
    30 g di funghi porcini secchi, precedentemente ammollati in acqua tiepida per 20 min e strizzati
  • di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 rametto
  • di sale
    ½ cucchiaino
Besciamella
  • di burro
    50 g
  • di farina
    60 g
  • di latte
    700 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe
    1 pizzico
  • di noce moscata in polvere
    2 pizzichi
Terminare la preparazione
  • di olio extravergine di oliva
    1 ½ cucchiaio
  • di asparagi verdi puliti e a pezzi (2-3 cm)
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 665 kcal / 2782 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...