Couscous con agnello e verdure

Couscous con agnello e verdure

3.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di coriandolo fresco solo le foglie
    4 rametti
  • di prezzemolo fresco solo le foglie
    4 rametti
  • di cipolle tagliate a metà
    120 g
  • di spalla di agnello (con o senza osso) tagliata a pezzi (4 cm)
    500 g
  • di sale
    3 cucchiaini
  • di pepe nero macinato fresco + q.b.
    ½ cucchiaino
  • di olio di oliva
    60 g
  • di carote
    150 g
  • di rapa
    80 g
  • di zucchine
    200 g
  • di couscous a grana media
    300 g
  • di acqua
    850 g
  • di cannella
    1 ½ cucchiaino
  • di zenzero, secco, macinato
    1 cucchiaino
  • di uvetta
    100 g
  • di ceci bianchi, in scatola scolati
    260 g
  • di zafferano in polvere
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzioni

Kalorie 843 kcal / 3527 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 104 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...