Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de chocolat noir en morceaux
- 100 g de beurre mou, coupé en gros morceaux
- 90 g de sucre
- 1 œuf
- 125 g d'amandes en poudre
- 500 g de pâte feuilletée maison au chocolat
- 1 jaune d'œuf pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3250 kJ / 783 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 50 g
Alternatywne przepisy
Tartelettes choco-framboises
55min
Saucisson au chocolat
6h 15min
Napolitain
73 Std. 40 Min
Galette des Rois mangue-chocolat
1 Std. 40 Min
Sablés léopard
1 Std. 15 Min
Galette tout chocolat
1 Std. 35 Min
Sablés viennois au chocolat
50min
Pâte feuilletée express au cacao
1h
Tarte chocolat au lait et fraises
3u. 45min
Gâteau chocolat-noisette
12h
Gâteau piñata surprise au chocolat
3 Std.
Tarte cookie au chocolat
5h 10min