Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de chocolat noir en morceaux
- 100 g de beurre mou, coupé en gros morceaux
- 90 g de sucre
- 1 œuf
- 125 g d'amandes en poudre
- 500 g de pâte feuilletée maison au chocolat
- 1 jaune d'œuf pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3250 kJ / 783 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 50 g
Alternatywne przepisy
Galette briochée aux pépites de chocolat
4 Std. 50 Min
Sablés léopard
1h 15 min
Pâte feuilletée express au cacao
1h
Minicookies aux guimauves
55min
Galette classique
1h 35 min
Brownie
45min
Tarte cookie au chocolat
5h 10min
Roulé chocolat-noisette
1h
Gâteau au chocolat sans œuf
35 Min
Cookies aux 3 chocolats
50min
Fondant minute au chocolat
20 min
Brownie au chocolat au lait et aux amandes
55min