Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de arroz de grano largo
- 1 diente de ajo
- 120 g de cebolla en dos trozos
-
1
cucharada de concentrado de caldo de verduras casero
lub 1 pastilla de caldo de verduras - 800 g de agua
- 300 g de yogur griego
- 1 huevo
- 1 cucharadita de sal (opcjonalnie)
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 1 ½ cucharadas de mantequilla
- 200 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
- ½ - 1 cucharada de pimienta de Cayena desmenuzada
- 100 g de kale picados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 966.9 kJ / 231.3 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vichyssoise de apio
40min
Sopa fría de manzana y puerro
2 Std. 40 Min
Sopa griega de tomate y yogur
10min
Crema de puerros y pera con jamón
40min
Crema de batatas y garbanzos
35min
Sopa griega de garbanzos
25min
Arroz con plátano al curry
40min
Crema bretona (de judías blancas)
30min
Crema de judías blancas con espinacas
30min
Crema de maíz con guisantes frescos
45min
Crema de canónigos
20min
Crema fría de manzana al curry
5h 40min