Wersje kompatybilne
Ensalada de lombarda, quinoa y salchichas vegetarianas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ensalada
- 800 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 200 g de quinoa en grano
- 500 g de lombarda (en trozos)
- 100 g de zanahoria (en trozos)
- 1 cucharada de semillas de amapola
- 200 g de salchichas vegetarianas (en rodajas oblicuas de 1-2 mm)
Salsa de yogur
- 250 g de yogur griego
- 150 g de mayonesa
- 60 g de miel
- 30 g de vinagre de manzana
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1461.8 kJ / 349.7 kcal
- Białko
- 72.9 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pisto de berenjenas con arroz y salsa de yogur
40min
Tabulé de coliflor al vapor
40min
Coliflor y brócoli con crumble de anacardo
50min
Salteado de repollo y calabaza
15min
Quinoa germinada con verduras crudivegana
Brak ocen
Quinoa con guisantes y pesto de almendras
25 min
Hummus de guisantes con judiones
45min
Pilaf de lentejas y bulgur con calabaza
50min
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45min
Cuscús de coliflor y verduras crudivegano
20 min
Albóndigas agridulces con arroz de coliflor
50min
Ensalada de lombarda y pera
10 min