Focaccia di patate

Focaccia di patate

4.8 18 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    1770 g
  • di patate pelate e a cubetti (1-2 cm)
    100 g
  • di lievito fresco
    12 ½ g
    2 cucchiaini di lievito secco
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di farina
    600 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    2 cucchiai
  • di sale
    15 g
Ripieno
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    1 - 2 cucchiai
  • di mozzarella a fette e ben strizzata
    200 g
  • di prosciutto cotto a fette
    100 g
  • pomodoro ramato a fette (3-4 cm) fette sgocciolate per 1 ora
    1
  • di origano secco
    2 - 3 pizzichi
  • filetti di acciuga, sott'olio
    2
Emulsione
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di acqua
    20 g
  • di sale
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 615 kcal / 2573 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 81 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...