Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stampo
- burro, non salato per imburrare
Impasto
- 220 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia
- 120 g di burro, non salato, a pezzi (2 cm)
- 4 uova
- 20 g di latte
- 180 g di farina bianca
- 1 ½ cucchiaino di lievito in polvere
- 10 g di succo di limone
- 10 g di cognac (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 60 g di cioccolato fondente, a pezzi (1 cm)
- 1000 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1315.8 kJ / 314.3 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cottura del riso
25 min.
Funghi all'aglio
20 min.
Panna montata
10 min.
Cioccolata calda
10 min.
Impasto per pizza
1h
Besciamella
15 min
Frappé Banana Split
15 min
Sciroppo al tè freddo
25 min.
Cioccolata calda
10 min.
Cookies alle gocce di cioccolato
50 min.
Biscotti al vin brûlé
2h 40min
Pasta frolla dolce
1hod. 50min