Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stampo
- burro, non salato per imburrare
Impasto
- 220 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia
- 120 g di burro, non salato, a pezzi (2 cm)
- 4 uova
- 20 g di latte
- 180 g di farina bianca
- 1 ½ cucchiaino di lievito in polvere
- 10 g di succo di limone
- 10 g di cognac (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 60 g di cioccolato fondente, a pezzi (1 cm)
- 1000 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1315.8 kJ / 314.3 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di patate
1 Std. 5 Min
Gelato alla frutta
5 min
Impasto per pizza
1 Std.
Bocconcini di pollo al limone
45 Min
Ragù di carne alla bolognese
1 Std. 30 Min
Biberli dell'Appenzello
Brak ocen
Rotolo al cioccolato e nocciole
1 Std.
Risotto al ragù
45 Min
Focaccia con pomodori
40 Min
Riso al pomodoro
30 Min
Contorno di zucchine
30 Min
Pane a torciglione veloce
40 Min