Pizza ai peperoni

Pizza ai peperoni

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    220 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di lievito fresco
    20 g
    2 cucchiaini di lievito secco
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di farina manitoba
    400 g
    400 g di farina per pizza
  • di sale
    1 cucchiaino
Farcitura
  • di mozzarella a pezzi (3-4 cm)
    200 g
  • di cipollotti a pezzi
    60 g
  • di peperoni gialli e rossi puliti, in falde
    350 g
  • di pomodori senza semi, in quarti
    400 g
  • di aglio
    1 spicchio
  • di sale
    1 ½ cucchiaini
  • di pepe macinato
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    2 cucchiai
  • di basilico fresco
    5 - 7 foglie

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 638 kcal / 2669 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 88 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...