Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 cipolla, tagliata a metà
- 300 g di verdure per minestra (ad es. carote, sedano rapa, porro), a pezzi
- 20 g di olio di oliva
- 300 g di pomodori, tagliati a metà
- 1 scatola di pomodori (400 g)
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) - ¼ di cucchiaino di pepe macinato
- 20 g di aceto balsamico
- ½ cucchiaino di zucchero
- ½ cucchiaino di sale
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 3 rametti di foglia di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 305 kJ / 73 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di patate
1 Std. 5 Min
Farfalle al prosciutto e piselli
45 Min
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Brak ocen
Contorno di carote e piselli
35 Min
Polpette al sugo
45 Min
Salsa al pomodoro
40 Min
Castagne lesse
55 Min
Gratin di patate
1h 10min
Salsa al pomodoro
25 min
Spezzatino di agnello
1h 45min
Sugo alla bolognese
3 godz. 15 min
Peperonata all'orientale con funghi
25 min